Coca de Cireres
Recepta Memorandum Cat.
1 Kg de Cireres / 300 gr. de Farina / 100 gr. de Sucre /
5 cl. i un raig d´oli / 5 cl. de mistela /
5gr. de llevat premsat / 1 ou / Aigua /
Elaboració:
Barregeu l´ou, 5 cl d´oli , la mistela i el llevat desfet amb una mica d´aigua.
Afegiu-hi la farina i treballeu-ho fins que quedi una pasta homogènia.
Tapeu la pasta i deixeu-la reposar fins que dobli el volum.

Col-loqueu-hi a sobre les cireres molt juntes, emplseu-hi el sucre i tireu-hi un bon raig d´oli pel damunt.
Coeu-ho al forn a 170º de 20 a 25 minuts fins que la pasta quedi daurada.
Variacions
Es pot substituir la meitat de la mistela per anís.
Es pot fer amb cireres confitades.
Coca de Cireres
Amb Pasta de brioix de la (Mariona Quadrada).
Recepta:
150 cc de llet, 80 g de sucre, 50 g de mantega, 3 rovells d’ou i 1 clara, 50 g de llevat de pa, un pols de sal, 500 g de farina de força, ratlladura de llimona, canyella, opcional.
Es desfà el llevat amb la llet tèbia. S’hi afegeixen la farina, el sucre, la mantega a pomada, la sal i els ous. Es treballa amb les varetes arrissades del batedor elèctric uns 10 min fins que la pasta es fa com una bola. Es deixa reposar 45 m. S’aboca i es pasta. Es posa damunt d’un paper parafinat, i se li dóna la forma de l’aplicació que vulguem (coca, tortell, braç). Es deixa fermentar 1 hora i ½ en un lloc calent fins que augmenta de volum. S’enforna (el forn ja ha d’estar calent) a 180º durant 20 min.
Es una Pasta de brioix, amb cireres negretes madures, sucre i un rovell per pintar.
S’estira la pasta en forma de coca, s’hi escampen les cireres i es deixa reposar 1 i ½ h. Es pinta amb rovell d’ou, s’espolsa amb bastant de sucre per damunt i s’enforna a 180º, 15-20 minuts.
No hay comentarios:
Publicar un comentario